Porkkanamafian tempaus onnistui loistavasti / CarrotMob Finland’s first strike a huge success

28.9.2008 at 09:01 5 kommenttia

(Update 29.9: English summary, see below)

Eilisiltana Juttutupa täyttyi porkkanamafialaisten ensimmäisestä tapahtumasta, ja tulos on vaikuttava: lisämyyntiä tuli 6594 euroa ja budjetti Juttutuvan energiansäästötoimiin on siis 3362,94 euroa.

KIITOS kaikille, jotka teitte tämän mahdolliseksi!
Hienoa, että niin moni tuli paikalle ja nautti ruokaa tai juomaa tempauksen puolesta.

Pian julkistetaan myös Porkkanamafian video, jota eilen kuvattiin. Näin myös te, jotka ette päässeet paikalle, saatte paremman käsityksen fiiliksestä ja toiminnasta.

Olitko mukana, otitko kuvia tai videopätkää?

Jos olet julkaissut kuvia nettiin, niin laita vaikka kommentteihin tästä tieto. Kuvia voi myös lähettää osoitteeseen porkkanamafia(at)gmail.com.

Kuvia voi jakaa myös Flickr-palvelussa Porkkanamafia-kanavalla, jonne toivottavasti kertyy vielä paljon lisää otoksia.

Esimerkiksi HLehto otti videokuvaa pörröisistä olennoista eli Pommista ja Gommista, jotka ilostuttivat hyväntuulista ravintolaväkeä.

Toni on koostanut otoksistaan mainion kuvakavalkadin, porkkanaa ja porukkaa, jonoa ja hymyä!

– – –

HS.fi: Porkkanamafia toi Juttutuvalle 3 300 euroa energiansäästöön.

– – –

English summary via Janne Saarikko (thanks, Janne!):

CarrotMob Finland’s first strike a huge success!

CarrotMob Finland, a.ka. Porkkanamafia, proceeded with it’s first ever Finnish strike last Saturday. The target was a restaurant and bar called Juttutupa, situated close to central Helsinki.

Restaurant Juttutupa had promised to invest 51% of the additional revenues from a normal saturday evening in improving it’s energy efficiency. This will be done together with energy consumption specialists provided by CarrotMob Finland.

As a result of the event, hundreds of people were lining to get in Juttutupa on Saturday. Everyone were in a good mood and enjoyed the positive way of supporting anti-climate change movement. It’s not quite common to listen to a group of people seriously thinking about how they could spend more of their own money in this restaurant!

Total of €3362,94 (around US$5000) from the revenue will be used for the improvements. Preliminary talks indivacate that the money should be used for replacing the several dozen light pulbs with energy saving ones and replacing the kitchen equipment with more environmental ones. Also, some kitchen process improvements will be made in order to be more efficient.

The event gathered a major coverage from most of national and local media, including Helsingin Sanomat (#1 newspaper in Finland), all major TV news channels and numerous other publications.

Mainokset

Entry filed under: raportit. Tags: , , , , .

Ensimmäinen ostotempaus 27.9. Juttutuvassa! Filmiryhmän ensimmäinen video – Porkkanamafia toimii!

5 kommenttia Add your own

 • 2. jams  |  28.9.2008 19:44

  Mahtijuttu, kai joskus myöhemmissä elämänvaiheissa saadaan rapottia siitä miten rahoilla tehtiin parannusta?

 • 3. porkkanamafia  |  29.9.2008 10:39

  Jams, toki tarkoitus on seurata ja raportoida, millaisiin toimiin raha lopulta johti. Eli pidetään mielessä se, että tulee tieto kerättyä ja toimitettua kaikille kiinnostuneille!

  -mari koo

 • 4. Toni  |  30.9.2008 12:31

  Kerätkää talteen myös tapahtuman saama kritiikki (mm. hesarin uutisten keskustelupalstat) ja ottakaa se huomioon uusia kohteita valittaessa. Bileet juttutuvassa olivat varmasti mainiot, mutta tavoittiko tempaus kuitenkaan alkuperäistä ajatusta? Nythän ihmiset innostettiin kuluttamaan ”turhaan”, tuskin kaikki tempauksessa olleet olisivat lähteneet kaljalle tai ravintolaan syömään juuri sinä päivänä tai edes lähiaikoina. Yhteishengen nostattajana tempaus oli varmasti omiaan, mutta kohteen valintaa on syytä tarkastella kriittisesti. Nyt medialle ja osallistujille syntyy/syntyi helposti kuva että ryyppäämällä pelastetaan maailma (kuten joku videossakin toteaa). Onko se sitä mitä tällä halutaan?

  Porkkanamafia tarvitsee nyt selkeän jälkibriefin tempauksen jälkeen jossa mietitään onnistuttiinko muutoin kuin juomalla kolmen tonnin edestä kaljaa, ja miten se vaikutti julkisuuskuvaan ja tuleviin tempauksiin.

 • 5. Mari Koo  |  30.9.2008 17:46

  Totta kai kritiikki huomioidaan ja paljon näitä asioita on pohdittu jo ensimmäistä tempausta suunnitellessa. Tervetuloa mukaan pohtimaan ja suunnittelemaan lisää!

  Vielä kerran perusteita ravintolan valitsemiselle ekaan iskuun:
  – Nopea aikataulu: ravintoloiden kilpailuttaminen onnistui helposti, esim. paljon puhuttujen kauppaketjujen kilpailutus vaatii paljon pidemmän ajan.
  – Haluttiin olla samana päivänä Megapolis-tapahtuman kanssa: kaupat eivät ole auki klo 18 jälkeen
  – Monien lauantai-iltoihin kuuluu ulkona syöminen tai juominen (ei kaikkien, mutta ei aivan yksinkertaista ole kehittää tapahtumaa, johon jokainen tuntee osallistumishalua)
  – Saatiin viestinnällisesti tyylikäs tempaus
  – Ja ravintolassahan sai juoda myös kahvia, teetä tai muuta alkoholitonta: kenenkään kuluttamaa rahamäärää ei tarkkailtu, vaan pääasia oli olla mukana menossa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Syötteet

Twitter

RSS Mainintoja blogeissa

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

RSS Jaiku

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Kategoriat


%d bloggers like this: