Porkkanamafia <3 Tavastia ti 9. kesäkuuta Asan, Reginan ja Reino Nordinin tahdittamana

13.5.2009 at 08:05 5 kommenttia

Porkkanamafia pitää kesän kunniaksi bileet Tavastialla tiistaina 9. kesäkuuta klo19-02. Vetonaulaksi on kiinnitetty kotimaiset ykkösartistit Asa, Regina ja Reino Nordin Ystävineen. Artistit esiintyvät hyvän tarkoituksen takia ilman palkkiota.

Liput maksavat 10 euroa.

Juhlimisen ohessa Porkkanamafia lanseeraa ensimmäisen kansallisen tempauksensa, Suomi-Ruotsi -tuulivoimamaaottelun.

”Tosi mielellään kannetaan kortemme kekoon. On hienoa, että tehdään yhdessä, eikä vain puhuta. Porkkanamafia on niin positiivista aktivismia, sekä paikan että meidän kannalta win-win -tilanne,” sanoo Reginan laulaja Iisa Pykäri.

Tavastia voitti Porkkanamafian omakseen lupaamalla koko illan tuoton lyhentämättömänä ekotehokkuutensa tehostamiseen. ”On kunnia olla mukana tällaisessa toiminnassa ja viedä eteenpäin asioita, joista kaikkien pitäisi olla kiinnostuneita”, Tavastian Juhani Merimaan toteaa.

”Tavastialla kiinnitetään huomiota erityisesti valaistukseen”, kertoo Porkkanamafian energia-asiantuntija Ilkka Hannula. Klubin lämmitys- ja kylmälaitteet ovat pääosin uusia ja energitehokkaita. Keskeisen sijaintinsa ja viinan juonnin takia harva tulee Tavastialle omalla autollaan.

Vähähiilisen valaistuksen kehittää Mikki Kunttu.
”Teknisessä kehityksessä elämme nyt aikaa, jolloin ledivalaisimien ominaisuudet ovat kääntymässä myös ilmaisulliseksi mahdollisuudeksi. Tulevaisuus on ledi- ja plasmatekniikan ja paluuta entiseen kerskakulutukseen ei ole. Tavastian valoprojekti on malliesimerkki siitä, kuinka meidän on ammattilaisina kannettava suurta huolta ja vastuuta toimiemme ympäristövaikutuksista.”

Kunttu tekee Tavastialle uuden valaistussuunnitelman, jonka ensimmäinen osa toteutetaan tempauksen varoin.

Porkkanamafian Markus Karlqvist toivottaa kaikki tervetulleeksi juhlistamaan entistä ekologisempaa Tavastiaa.
”Juhlien jälkeen jokainen Tavastian kävijä kuluttaa vähemmän niukaksi käyviä luonnonvaroja. Voisi hyvän musiikin kuuntelemisella olla huonompiakin seurauksia.”

Paikallisten tempausten jatkoksi Porkkanamafia kilpailuttaa loppuvuoden aikana sähköyhtiöt. Kansallisen tempauksen tarkoituksena on saadaa aikaan uutta tuulivoimaa. Tempauksen teemana on Suomi-Ruotsi -hiilimaaottelu. Tällä hetkellä suomalaisen hiilijalanjälki on kaksinkertainen ruotsalaiseen verrattuna. Valtioiden päästöleikkaustavoitteiden välimatka on vielä häpeällisempi.

Porkkanamafia aloitti toimintansa Suomessa syksyllä 2008. Ensimmäinen tempaus toteutettiin Helsingissä viime syksynä. Tämän jälkeen tempauksia on ollut ympäri Suomea, muun muassa ravintolaa ja kulttuuria Tampereella, kahvilatapahtuma Jyväskylässä, ravintolatempaukset Turussa, Lahdessa ja Joensuussa. Porkkanaryhmiä on perustettu ja toimintaa ollaan aloittamassa jo Mikkelissä, Oulussa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Lappeenrannassa ja Savonlinnassa.

Tempauksiin on osallistunut yhteensä tuhansia ihmisiä, ja mukaan lähteneet yritykset ovat saaneet runsaasti euroja energiansäästötoimiin. Porkkanamafian Facebook-ryhmissä on kymmeniä tuhansia jäseniä.

Tapahtumatiedot: Porkkanamafia <3 Tavastia,
Live: Asa, Regina, Reino Nordin ystävineen
+ Boom Shakalaka DJt
ti 9.6.2009
klo 19-02
Tavastia, Helsinki.
Liput 10e
Koko illan tuotto menee lyhentämättömänä Tavastian ekotehokkuuden parantamiseen.

Mainokset

Entry filed under: 1. Tags: , , , , .

Oulussa ensimmäinen tempaus ke 20.5.2009 Tampereen Porkkanamafia iloitsee Teatteritempauksen tuotosta!

5 kommenttia Add your own

 • […] toukokuuta. Koko tempauspäivän lisämyynti sijoitetaan tuplana energiatehokkuuden parantamiseen. Helsingissä tempaistaan Tavastialla tiistaina 9. kesäkuuta Asan, Reginan ja Reino Nordinin tähdittämällä illalla. Liput tälle […]

 • 2. Eerikki Eirikki  |  13.5.2009 09:39

  Mites näiden lupausten toteuttamista seurataan? ”ekotehokkuutensa tehostamiseen” on niin laaja käsite että Merimaa kierompi kuin korkkiruuvvi :)

 • 3. Roope Mokka  |  13.5.2009 11:25

  Porkkanamafian pimeä puoli, Keppimafia, valvoo toteutumista. Ei vaisinkaan, ihan normaalilla sopimuksella asia hoidetaan.

  Merimaan korkkiruuvisuudesta ei kerro se, että hänen aloitteestaan teemme yhdessä Hannulan, Kuntun ja Tavastian ekovalaistusohjelman, jota Tavastia sitoutuu toteuttamaan. Ohjelman ensimmäinen askel rahoitetaan tällä tempauksella loput Tavastia kustantaa itse, lamppujen uusimisen yhteydessä. Sähkön säästäminen on myös rahan säästämistä klubille.

 • 4. piparminttu  |  14.5.2009 22:47

  Mahtava juttu! Ja esiintyjätkin on niin mainioita, että taidanpa harkita kesälomareissuni siirtämistä näille kieppeille. Kyllä kelpaa lähteä vaikka Kainuusta katsomaan tämmöistä settiä hyvän asian hyväksi!

 • 5. Mane  |  26.5.2009 12:47

  ”lubin lämmitys- ja kylmälaitteet ovat pääosin uusia ja energitehokkaita.”

  Mutta aina voisi parantaa. On merkillistä miten vähän Suomessa talvisin (tai muulloin kuin kesäisin) käytettään ulkoilmaa jäähdytykseen. Tässä Tavastiakin voisi näyttää mallia.

  Parasta olisi tietysti, jos Tavastian hukkalämmöllä lämmitettäisiin vaikkapa lähitalojen käyttövettä. Tai jos hukkalämpö ajettaisiin jäteveteen, josta se sitten Katri Valan voimalassa otettaisiin talteen.

  Ulkona pyörivät jäähdytyslaitteiden kompressorit ovat aivan tarpeettomia Suomessa. Energiaa ei pidä siirtämän sisätiloista harakoille ulkotiloihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Twitter

RSS Mainintoja blogeissa

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

RSS Jaiku

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Kategoriat


%d bloggers like this: