Porkkanamafia tempaisee tuulivoiman puolesta koko Suomen voimin (tiedote)

30.6.2009 at 11:16 Jätä kommentti

Kuluttajien joukkovoimaan perustuvia tempauksia järjestävä Porkkanamafia on nyt mukana lisäämässä suomalaista tuulivoimaa. Sähköyhtiöitä kilpailuttavaan, kansalliseen tempaukseen voi osallistua Ilmastomaajoukkue.fi -sivuilla.

Ilmastomaajoukkue-kampanjan rakentavat Porkkanamafia ja Ilmastotalkoot. Suomi-Ruotsi -kamppailussa on tavoitteena on kiriä kiinni Ruotsin etumatkaa päästötalkoissa ja lisätä tuulivoiman käyttöä Suomessa.

Porkkanamafia tempaisee nyt ensimmäistä kertaa koko Suomen laajuudelta. Tätä ennen Porkkanamafian tempaukset ovat kohdistuneet eri kaupunkien yksittäisiin yrityksiin.

Tuulisähkön kilpailutus on nyt helppoa

Tempaukseen liitytään täyttämällä netissä yksinkertaiset tiedot. Ilmastokampanja kilpailuttaa sähköyhtiöitä ja valitsee sen, joka on valmis kehittämään toimintaansa eniten.

Tietonsa jättämällä kuluttaja sitoutuu vastaanottamaan tarjouksen valitulta sähköyhtiöltä. Jo nyt, puskaradion ja Facebookissa sekä muualla netissä levinneiden viestien kautta, Ilmastomaajoukkueeseen on liittynyt jo lähes 900 kuluttajaa ympäri Suomea.

Sähköyhtiön valinnan tekee syksyllä raati, jonka puheenjohtajana toimii Sitran energiaohjelman johtaja Jukka Noponen. Muita jäseniä ovat mm. Porkkanamafian energia-asiantuntija Ilkka Hannula, laulaja Anna Puu ja Tavastian johtaja Juhani Merimaa.

”Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa ja siten ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä. Lisäksi jokainen tuulesta tuotettu kilowattitunti korvaa saastuttavampaa, Suomessa yleensä kivihiilestä tuotettua sähköä”, Ilkka Hannula toteaa.

”Mitä enemmän tuulisähköä ostetaan, sitä enemmän sitä siis myös rakennetaan. Porkkanamafian tempaus kerää yhteen suuren joukon kuluttajia, joiden yhdistetyllä neuvotteluvoimalla voidaan vaikuttaa energiantuotannon rakenteisiin. Samalla osoitetaan, että suomalaiset ovat kiinnostuneita kehittämään kotimaista energiantuotantoa ympäristön kannalta kestävämmälle pohjalle.”

Porkkanamafia kokoaa kuluttajat

Porkkanamafia kerää kuluttajat yhteen ja kilpailuttaa yrityksiä energiatehokkuudestaan. Kulutus ohjataan parhaan lupauksen tehneeseen yritykseen.

Porkkanamafia järjesti ensimmäisen tempauksensa viime syyskuussa helsinkiläisessä ravintola Juttutuvassa. Sen jälkeen toiminta on levinnyt ympäri Suomen, ja esimerkiksi Tampereella on järjestetty useita tapahtumia. Porkkanamafialaisten paikallisryhmiä on mm. Jyväskylässä, Oulussa, Lahdessa, Mikkelissä, Rovaniemellä, Joensuussa, Kuopiossa, Savonlinnassa ja Turussa.

Tempauksiin on osallistunut yhteensä tuhansia ihmisiä, ja tapahtumien tuotoilla on pienennetty useiden yritysten energiankulutusta.

Viimeisin Helsingissä järjestetty tempaus keräsi yli 600 henkeä Tavastialle 9. kesäkuuta. Illan tuotolla parannetaan Tavastian valaistuksen energiatehokkuutta.

Ilmastotalkoot on Suomen suurin ilmastokampanja. Sen tavoitteena on kertoa suomalaisille, mitä kaikki jo tekevät ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastotalkoissa on mukana lukuisia organisaatioita ja yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja:

Ilmastomaajoukkueen Facebook-ryhmä

Energia-asiantuntija Ilkka Hannula, puh. 040-838 0960

Mainokset

Entry filed under: uutiset. Tags: , .

Videolta maistiaisia Tavastian tempauksesta Helsingin Porkkanamafia käynnistelee syksyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Twitter

RSS Mainintoja blogeissa

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

RSS Jaiku

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Kategoriat


%d bloggers like this: