Helsingin kuulumisia: Semifinalissa loistavat ledit, Kotikonnun loppuselvittely siirtyi

24.2.2010 at 16:59 Jätä kommentti

Viime vuonna järjestetty Tavastian tempauksen energiansäästötoimet on viety loppuun. Kuten viime marraskuussa kerrottiin, niin Semifinalissa rokataan nyt ledien alla.

K-Kotikontu oli mukana lokakuussa kauppatempauksessa. Tempauksella hankittujen varojen käyttöä ei kuitenkaan ole vielä voitu toteuttaa, sillä asematunnelissa tapahtuneet massiiviset vesivahingot sotkivat myös Kotikonnun arkea. Tilanne on nyt palaamassa normaaliksi ja sen myötä myös tempauksen lopputoimet saadaan lähikuukausina selvitettyä.

Uutta tuulivoimaa ei saatu, vaikka yli kaksituhatta oli sitoutunut sitä ostamaan

Ilmastomaajoukkueen kanssa toteutettu valtakunnallinen tuulivoimatempaus on myös saatu päätökseen, mutta se ei johtanut valitettavasti toivottuun tulokseen. Maajoukkueeseen liittyneet saivat seuraavan tiedonannon nyt helmikuussa:

”Arvoisa Maajoukkueen jäsen,

Kiitos, että olet ollut mukana kilpailuttamassa sähköyhtiöitä. Tarjouksia tuli, mutta yksikään niistä ei luvannut uutta tuulivoimaa.

Mistä mielestäsi kertoo se, että 2200 kotitaloutta ei saa energiayhtiöitä hetkauttamaan eväänsä? Laiskuudesta? Tuskin. Tyhmyydestä? Mahdollisesti. Ainakin se todistaa, että meillä ei ole kuluttajina energiayhtiöihin valtaa. Todellista vihreää sähköä ei ole saatavilla.

Kisatuloksestamme seuraa kolme asiaa:

1. Voit tilata jo rakennettua tuulivoimaa Oulun energian hyvältä tarjoukselta. Annoimme Oulun energialle kakkospalkinnon parhaasta yrityksestä: http://www.oulunsahkonmyynti.fi/index.php?38

2. Alamme rummuttaa, julkistaa ja lobata. Julkistamme kilpailutuksen tulokset ja perusteet: vaikka 81% suomalaisista olisi valmiita vaihtamaan tuulisähköön ja 2200 suomalaista taloutta tarjoutuu sitä tilaamaan, mitään ei tapahdu. Tässä ensimmäinen laukaus: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/sahkoyhtiot_eivat_lampene_tuulivoi…

3. Alamme kerätä yritysten joukkoa testataksemme onko edes niiden sähkösopimuksilla painoarvoa.

Onnistuimmeko? En tiedä. Ilmastomaajoukkue onnistui ainutkertaisen kokeen tekemisessä. Todistimme, että poliitikkojen ja yritysten kuuluttama kuluttajapaine ei muuta energian tuotantoa ekologisemmaksi. Energiayhteiöiden näkökulmasta meitä ei ole. 2200-talouden joukkomme oli liian suuri energiayhtiöille, jotta ne uskaltaisivat ottaa nykyisellä lainsäädännöllä ja energiatukiaisilla riskiä. Tämä on hyvä tulos.

Koska yksikään Energiateollisuus ry:n sähköä myyvistä yrityksistä ei pystynyt vastaamaan tarjoukseemme, on selvää, että lainsäädäntöä ja energian tuotannon tukia pitäisi muuttaa niin, että kuluttajapaineeseen reagoitaisiin. Niin, että me saisimme oikeasti vihreää sähköä.”

Mainokset

Entry filed under: 1.

Kohti uutta tempausta Kuopiossa Tampereen Porkkanamafian viides tempaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Twitter

RSS Mainintoja blogeissa

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

RSS Jaiku

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Kategoriat


%d bloggers like this: