Semifinalista tulee Suomen ensimmäinen led-valoja hyödyntävä rockklubi

26.10.2009 at 11:42 3 kommenttia

Jatkossa helsinkiläisessä Semifinalissa esiintyvät bändit pääsevät aivan uudenlaiseen valokeilaan eli ledien alle. Taustalla on Porkkanmafian kesäkuinen tempaus Tavastia-klubille. Tapahtuman ansiosta nyt käytetään noin 10 000 euroa Tavastian yhteydessä olevan, tilaltaan pienemmän Semifinalin uudenaikaisiin ledeihin.

Valomies Antti Kuivalaisen mukaan led-valojen käyttöönotto tuo selvästi entistä parempaa valaistusta Semifinaliin. Fiiliksen ja näyttävyyden lisäksi paranee myös ympäristöystävällisyys.

”Uusi järjestelmä kuluttaa laskujemme mukaan kokonaisuudessaan yhden illan aikana maksimissaan yhtä paljon energiaa kuin yksi vanha valaisin tähän asti eli noin 480 wattia.  Semifinalissa on tilanteesta riippuen nykyisin käytössä 10-12 heitintä. Ledien myötä valaistusssemifinal-valoähkön tarve tulee tippumaan jopa alle kymmeneen prosenttiin entisestä.”

Vähemmän jätettä

Led-valaisimiin ei myöskään tarvitse vaihtaa polttimoita, kuten vanhoihin valaisimiin.
”Ongelmajätettä ei kerry lähellekään samanlaista vuorta. Samalla säästyy työntekijöiden aikaa.”
Jätemäärää vähentää myös valaisinten pieni koko ja pitkä käyttöikä: samat ledit voisivat teoriassa olla Semifinalissa vielä vuosikymmenienkin päästä.

Ledit eivät tuota lämpöä, joten ne ovat paloturvallisempia. Semifinalin isäntä Tomi Hämäläinen naureskelee, että lämmön poistumisesta on yksi haitta.

”Muusikot eivät joudu hikoilemaan samaan tapaan kuin ennen!”

Hämäläinen arvostaa järjestelmässä sen helppokäyttöisyyttä ja entistä hienompia valaistuksia.
”Täällä saattaa olla töissä vain yksi työntekijä, jonka pitää kaiken muun ohella hoitaa valotkin. Pienikokoiset valot eivät vie tilaa lavalta ja muusta toiminnasta, mutta silti niillä voi luoda erilaisia tunnelmia kunkin bändin tyylin mukaan.”

Jo tänä vuonna tosikäyttöön

Semifinal toimii siis myös led-valaistuksen testipaikkana. Monella artistilla kiertää oman kaluston mukana myös ledejä, mutta aiemmin yksikään suomalainen rockklubi ei ole vaihtanut lavavalaistustaan kokonaan ledeihin.
Semifinal säilyttää varalla myös vanhan, 16 vuotta palvelleen valojärjestelmän.

”Led-valoja tullaan testaamaan tositoimissa todennäköisesti aivan lähiaikoina. Jos ja kun kokemukset siitä ovat niin hyvät kuin uskallan odottaa, Semifinal siirtyy led-aikaan viimeistään joulukuussa”, Tomi Hämäläinen kertoo.

Porkkanamafia järjesti tempauksen Tavastialla tiistaina 9. kesäkuuta. Useamman bändin keikan sisältäneeseen iltaan myytiin 10 euron hintaisia lippuja 613 kappaletta. Lisäksi tapahtuman tuomasta baarin lisämyynnistä saatiin tuottoja. Tavastian toimitusjohtajan Juhani Merimaan päätöksellä tempauksen kokonaispotiksi määriteltiin noin 10 000 euroa.

Kuvassa led-valojen testausta Semifinalissa viime viikolla.

Lisätietoja:

Semifinal, Tomi Hämäläinen, 050-505 8377, tomi.hamalainen(at)tavastiaklubi.fi

Valomies Antti Kuivalainen, 044-508 4004

Porkkanamafia, Ilkka Hannula, 040-8380960, ilkka.hannula(at)gmail.com

Entry filed under: uutiset. Tags: , , .

Hienot summat energiansäästöön – kiitos kaikille kaupassa asinoinneille! Rovaniemellä isketään ensimmäistä kertaa – sataprosenttisesti!

3 kommenttia Add your own

  • 1. hippi  |  26.10.2009 15:12

    BIG UP! Ledit hallitsee. Onko maailman ensimmäinen led-klubi?

  • 2. ville t  |  5.11.2009 09:21

    hei, onks teillä mitään tietoja ledien valmistamisen ympäristövaikutuksista? oon yrittänyt etsiä mut ei oikein meinaa löytyä ku netissä kaikki sanoo vaan että LEDit on kivoja ku ne kuluttaa vähän energiaa.

  • […] Viime vuonna järjestetty Tavastian tempauksen energiansäästötoimet on viety loppuun. Kuten viime marraskuussa kerrottiin, niin Semifinalissa rokataan nyt ledien […]

Jätä kommentti

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

RSS Mainintoja blogeissa

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

RSS Jaiku

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Kategoriat